Van 26 mei tot en met 18 juni zijn de Thriller weken 2023. In deze periode worden
winnaars bekend gemaakt van de grootste thrillerprijzen in Nederland. Bekijk alvast de genomineerden voor veel leestips!

Shortlist voor de VN-Thriller van het Jaar

Shortlist Gouden Strop

 • Gauke Andriesse Dodelijke gelijkenis

  Tweevoudig Gouden Strop-winnaar is terug. En hoe! Het is begin 1964 als een van de artsen van het Maryland Asylum for the Insane halfdood wordt aangetroff en in zijn eigen operatiezaal. Het lijkt erop dat hij het slachtoff er is geworden van een opzettelijk verkeerd uitgevoerde lobotomie, een ingreep waar hij zelf in gespecialiseerd was. Leo...

  E-book

 • Gerrit Barendrecht De Ripper connectie

  Een journalist en een rechercheur onderzoeken in 1889 de moord op een Amsterdamse prostituee. De moord lijkt verband te houden met het werk van de beruchte Londense seriemoordenaar Jack the Ripper.

  Gedrukt boek

 • Mathijs Deen De Hollander

  Een ervaren Duitse wadloper spoelt aan op de grens van Nederland en Duitsland. De omstandigheden rondom de dood van het slachtoffer worden met het onderzoek steeds raadselachtiger.

  Gedrukt boek

 • John Kuipers Musserts schaduw

  Een onconventionele Haagse hoofdinspecteur wordt in 1940 geconfronteerd met de moord op een raadsman van de NSB. De zoektocht naar de dader leidt hem tot diep in de gelederen van de nationaalsocialistische partij...

  Gedrukt boek

 • Charles den Tex De Repair Club

  Een gepensioneerde geheim agent komt voor een moeilijke opdracht te staan waarmee hij een vroeger gemaakte fout tijdens zijn werk moet herstellen.

  Gedrukt boek

Genomineerde boeken voor de Hebban Thrillerprijs