We zijn gesloten

De bibliotheken zijn gesloten tot en met 2 maart 2021. Er zal in die periode geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

Jeugdafdeling

Jongeren in de biblotheek

De jeugdafdeling van de Bibliotheek Hoorn heet Babel. Hier kun je allerlei boeken en verschillende thema's vinden, van informatie tot lekkere leesboeken. Helaas is Babel tijdelijk gesloten in verband met het Corona virus.

Verhalenfabriek Babel

De architect heeft intensief met een groep kinderen en jongeren gewerkt en hun idee├źn ten uitvoer gebracht. De kinderen bedachten bijvoorbeeld een sportveld in de bieb, een onbewoond eiland en chill-plekken in de meubels.  

Niet alleen voor lezers!

Babel is er niet alleen voor kinderen en jongeren die van lezen houden, het is ook een bibliotheek voor denkers, doeners, praters, spelers, bouwers enz. Babel nodigt kinderen uit om hun eigen verhalen te vertellen. Je kunt er behalve boeken lenen en lezen dus ook: Theater maken, Verhalen schrijven, Bouwen, Gedichten maken op de muren, Onderzoeken en gewoon lekker spelen.

Van 0 tot 6 jaar

In Babel kunnen baby's vanaf 3 maanden boekjes lenen en lezen in het boekstarthoekje. Er zijn ook ontzettend veel mooie prentenboeken, zoekboeken en voelboeken. Natuurlijk zijn er ook eerste leesboekjes. Ook kunnen kinderen hier lekker een digitaal prentenboek bekijken of gewoon spelen en knutselen. Hou de activiteitenagenda in de gaten voor de voorleeskwartiertjes en andere leuke activiteiten.

Van 6 tot 12 jaar

Bibliotheek Hoorn heeft een jeugdafdeling met leesboeken in overvloed voor kinderen van 6-12 jaar. Klassiekers als Pippi Langkous en Harry Potter, maar ook de nieuwste Geronimo Stilton boeken en verhalen van onbekende schrijvers die leuk zijn om te ontdekken. Voor beginnende lezers zijn er AVI boeken.

Bij ons kun je lekker zelf uitzoeken wat je leuk vindt. Even geen zin in lezen? Naast boeken hebben we ook luisterboeken, dvd's en cd's. Ook kun je gewoon lekker spelen. 

Spelen in Babel Hoorn

Plezier in lezen hebben is niet voor elk kind vanzelfsprekend. De een vindt het te moeilijk, de ander te makkelijk, weer een ander zou liever samen lezen. Voor al deze kinderen hebben wij boeken die bij hen passen; Meegroeiboeken voor beginnende lezers, Tijgerleesboeken, Bolleboos boeken voor snelle lezers, Samenleesboeken, en Theaterlezen. Dit bevordert het leesplezier!

Van 12 tot 18 jaar

In Babel is een chillplek, een "Lezen voor je lijst" afdeling, en een Netflix kast. Je vindt de nieuwste, leukste, boeiendste en interessantste boeken in de Young Adult afdeling, er zijn dvd's en cd's. En je kunt er internetten en gamen. Bijna elke woensdag kun je ook aan de slag met je digitale ontwikkeling in de Klooiplaats. 

Activiteiten

Naar de agenda