Basisonderwijs

Leesplezier is een voorwaarde om goed te leren lezen.

De bibliotheek biedt diverse mogelijkheden om het leesplezier te stimuleren, óók voor kinderen voor wie dat leesplezier niet vanzelfsprekend is.

We komen graag langs om alle mogelijkheden te bespreken. Maak een afspraak met educatie@bibliotheekhoorn.nl

Nationale voorleeswedstrijd

nwsnvlw18.jpg

Verhalen delen en daar samen van genieten is het hoofddoel van de Nationale Voorleeswedstrijd. Door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. De kinderen lezen vooral fragmenten uit boeken die ze zelf leuk vinden. De voorgelezen fragmenten maken veel kinderen (en hun ouders, leerkrachten, broertjes en zusjes) vaak heel nieuwsgierig naar het hele boek. Zo draagt de Nationale Voorleeswedstrijd ook aan leesbevordering bij. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die voorgelezen worden beter scoren op school, daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. 


De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De school organiseert zelf de voorronde voor 1 december. De winnaar die voor 1 december worden doorgegeven komt in de bibliotheek samen met de andere schoolwinnaars voor de vervolgrondes. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.

Het deelnamepakket kunt u gratis aanvragen via www.denationalevoorleeswedstrijd.nl


 

Inspiratie workshops voor teams

Extra aanbod basisonderwijs

Bibliotheek Hoorn geeft ook teamworkshops ten behoeve van leesbevordering in de klas. Van werken met de boekenkring, tot mediawijsheid en van woordenschat door drama tot het saneren van de schoolbibliotheek. 

meer weten

download onze folder

Schoolpas

Heb je een Schoolpas? Leen 20 materialen per keer!

Over alle onderwerpen die in de klas aan de orde komen, zijn boeken of andere materialen te vinden in onze bibliotheek. Om hiervan gebruik te maken in de klas, kun je een schoolpas nemen.

Je kunt natuurlijk ook boeken lenen om in de klas uit voor te lezen. Met een schoolpas mag je 20 materialen per keer lenen die je 6 weken op school kan houden. De schoolpas blijft in de bibliotheek, zodat alle leerkrachten er gebruik van kunnen maken.

Kosten
€65,- incl. BTW

Vraag de schoolpas aan

Abonnement basisonderwijs

 

 

 

Een doorgaande leeslijn met het Educatief abonnement

Bibliotheek Hoorn streeft naar structurele samenwerking met het basisonderwijs op het gebied van leesplezier en leesbevordering.

Meer informatie over het abonnement voor het basisonderwijs.

Cursus Open Boek

De cursus Open Boek leidt leerkrachten op tot leescoördinator, en is er op gericht meer eenheid te brengen in het leesonderwijs. 

In deze praktische cursus maak je kennis met inspirerende werkvormen, veel nieuwe boeken, geschiedenis van de jeugdliteratuur en worden verbindingen gelegd tussen voortgezet technisch lezen, het maken van werkstukken en kinderboeken.

Lees meer

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

BoekToer

Hoe blijven leerlingen enthousiaste lezers? Onder andere door hen steeds weer nieuwe actuele boeken aan te bieden. Daarom is er BoekToer: een tijdelijke aanvulling op de schoolbibliotheek. Meer keuze en dus meer leesplezier!

Lees meer over BoekToer