Basisonderwijs

Leesplezier is een voorwaarde om goed te leren lezen.

De bibliotheek biedt diverse mogelijkheden om het leesplezier te stimuleren, óók voor kinderen voor wie dat leesplezier niet vanzelfsprekend is.

We komen graag langs om alle mogelijkheden te bespreken. Maak een afspraak met educatie@bibliotheekhoorn.nl

Lezen in de klas

Met onze speel- en leescollecties breng je boeken tot leven. De verhalen en thema's sluiten goed aan bij de belevingswereld van de kinderen en de bijgeleverde attributen ondersteunen het verhaal. Zo wordt het lezen van boeken een bijzondere belevenis!

De speel- en leescollecties zijn gratis aan te vragen met dit formulier, als je in het bezit bent van een educatief abonnement. De uitleentermijn van deze collecties is 6 weken.

We bieden verschillende pakketten aan per groep.

Pakketten voor groep 1 & 2
Pakketten voor groep 3, 4 & 5
Pakketten voor groep 6, 7 & 8

Schoolpas

Heb je een Schoolpas? Leen 20 materialen per keer!

Over alle onderwerpen die in de klas aan de orde komen, zijn boeken of andere materialen te vinden in onze bibliotheek. Om hiervan gebruik te maken in de klas, kun je een schoolpas nemen.

Je kunt natuurlijk ook boeken lenen om in de klas uit voor te lezen. Met een schoolpas mag je 20 materialen per keer lenen die je 6 weken op school kan houden. De schoolpas blijft in de bibliotheek, zodat alle leerkrachten er gebruik van kunnen maken.

Kosten
€50,- incl. BTW

Vraag de schoolpas aan

Abonnement basisonderwijs

 

 

 

Een doorgaande leeslijn met het Educatief abonnement

Bibliotheek Hoorn streeft naar structurele samenwerking met het basisonderwijs op het gebied van leesplezier en leesbevordering.

Meer informatie over het abonnement voor het basisonderwijs.

Cursus Open Boek

De cursus Open Boek leidt leerkrachten op tot leescoördinator, en is er op gericht meer eenheid te brengen in het leesonderwijs. 

In deze praktische cursus maak je kennis met inspirerende werkvormen, veel nieuwe boeken, geschiedenis van de jeugdliteratuur en worden verbindingen gelegd tussen voortgezet technisch lezen, het maken van werkstukken en kinderboeken.

Lees meer

Inspiratie workshops voor teams

Extra aanbod basisonderwijs

Bibliotheek Hoorn geeft ook teamworkshops ten behoeve van leesbevordering in de klas. Van werken met de boekenkring, tot mediawijsheid en van woordenschat door drama tot het saneren van de schoolbibliotheek. 

meer weten

download onze folder

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

BoekToer

Hoe blijven leerlingen enthousiaste lezers? Onder andere door hen steeds weer nieuwe actuele boeken aan te bieden. Daarom is er BoekToer: een tijdelijke aanvulling op de schoolbibliotheek. Meer keuze en dus meer leesplezier!

Lees meer over BoekToer

Speurtocht door de Bibliotheek

speurtochtOp verzoek uit het onderwijs heeft Bibliotheek Hoorn een zelfstandig uit te voeren bezoek aan de bibliotheek ontwikkeld. Deze speurtocht leidt kinderen op speelse wijze langs alle onderdelen van onze collectie.

Lees verder