We zijn weer open!

Er gelden coronaregels in de bibliotheek
Je kunt nog steeds gebruik maken van onze afhaalbieb. Deze service loopt door.

Biografie & Waargebeurd

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Het besef van een moeder

  Sue Klebold

  De moeder van Dylan Klebold, een van de daders van de massamoord op de Columbine High School in 1999, vertelt over haar leven na die dag en probeert de beweegredenen te vinden van de daad van haar zoon.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het besef van een moeder

 • Niet van iedereen!

  Nikki Lee Janssen

  Ervaringsverhaal van een vrouw wier account werd gehackt en die werd bedreigd met publicatie van intieme foto's als ze niet betaalde; zij beschrijft de gevolgen van die publicatie en haar strijd om de foto's van internet te krijgen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Niet van iedereen!

 • Onuitwisbaar

  Edward Snowden

  Persoonlijk verslag van de Amerikaanse systeemengineer die werkte voor de Amerikaanse geheime dienst, maar in conflict kwam met zichzelf en de staat toen hij merkte hoe de geheime dienst alle digitale verkeer verzamelde en vastlegde, dat in de openbaarheid bracht en koos voor ballingschap, met alle gevolgen voor zijn privéleven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onuitwisbaar

 • Een meisje uit miljoenen

  Joost van Kleef, Frits van der Wens

  Persoonlijk, uitvoerig gedocumenteerd verslag over de vijftien jaar lange strijd van een man die na een echtscheiding geen omgang mag hebben met zijn dochter.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een meisje uit miljoenen


Boek van de maand

Over de grens

Jang Jin-sung

In 'Over de grens' beschrijft Jang Jin-sung zijn ontsnapping uit Noord-Korea op ingetogen en meeslepende wijze. Van binnenuit biedt hij een ongelofelijk verstrekkende kijk op de star, van bovenaf, georganiseerde samenleving.

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken