Boekentips van onze redactie

 • Maarten van Rossem Van Rossem houdt je scherp

  Bundel essays over een breed scala aan onderwerpen waarover de historicus (1943) zijn veelal non-conformistische meningen uit.

  Gedrukt boek

 • Rob de Wijk De slag om Europa

  Analyse van de rol van Europa in het mondiale politieke, economische en diplomatieke krachtenveld tussen Rusland, China en de Verenigde Staten die elk op eigen wijze proberen hun macht en invloed te vergroten.

  Gedrukt boek

 • Timothy Snyder Bloedlanden

  Historisch onderzoek naar de massamoorden door totalitaire regimes tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de periode vlak daarvoor.

  Gedrukt boek

 • Nelson Mandela De lange weg naar de vrijheid

  Autobiografie van de Zuid-Afrikaanse politicus en strijder tegen apartheid (1918-2013), die vanwege zijn overtuiging decennialang in gevangenschap verkeerde en de eerste zwarte president van Zuid-Afrika werd.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Valerie Hansen Het jaar 1000

Globalisering is weer een actueel onderwerp. Maar de Vikingen, Maya's en Chinezen waren goed op de hoogte van de wereld rondom hen, en handelden eeuwen geleden al volop in goederen en kennis. Interessant boek over de internationale handel.

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken