Nieuwe boeken

Virussen in het verleden

We zijn in de ban van het coronavirus, maar virussen zijn van alle tijden. Bekijk onze leestips met e-books over virussen door de eeuwen heen.

Naar de e-books

Boekentips van onze redactie

 • Jung Chang Dochters van China

  Biografie van de in China beroemde gezusters Ei-ling, Ching-ling en May-ling Soong, geboren tussen 1889 en 1898, wier levens nauw zijn vervlochten met de moderne Chinese geschiedenis.

  Gedrukt boek

 • Elisabeth Leijnse Cécile en Elsa, strijdbare freules

  Dubbelbiografie van de freules Cécile de Jong van Beek en Donk (1866-1944), een feministe, en haar zuster Elsa (1868-1939), gehuwd met de componist Alphons Diepenbrock.

  Gedrukt boek

 • Laura Starink Duitse wortels

  De dochter van een Duitse vrouw uit Silezië reconstrueert het leven van haar moeder, vooral tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

 • Svetlana Alexijevitsj Het einde van de rode mens

  Impressie van 'de ziel' van het Russische volk na de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

  Gedrukt boek

 • Jolande Withuis Raadselvader

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken