Digitaalhuis

Handig maar ook lastig

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek Hoorn helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Nieuwsbrief

Meer weten over digitale zaken? Elke maand versturen we de nieuwsbrief Hoorn gaat digitaal. Daarmee blijf jij op de hoogte van all things digital. Zo blijf je digitaal fit en veilig. 

Digitale Donderdag

Elke donderdag is Digitale Donderdag. Wil je meer leren over digitale zaken als nepnieuws, phishing en dergelijke? Volg dan onze social mediaposts, online Zoomsessies of workshops. 

Corona-apps en -websites

Wil je een corona-bewijs voor toegang tot bijvoorbeeld een festival of voor een buitenlandse reis? Moet je een afspraak maken voor een corona-prik of corona-test? Gebruik de hulp op deze pagina.

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Meer weten

Leren omgaan met de computer: Klik & Tik

In de cursus leer je werken met computers en internet. De cursus is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers. 

Vaardiger online: Digivaardig

In de cursus leer je over 6 belangrijke digitale thema's, zoals phishing, digitaal welzijn en nepnieuws. 
 

Digivaardig

Websites van de overheid: Digisterker

In de cursus leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. 

Digisterker. Leer omgaan met websites van de overheid.

E-book spreekuur

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Onze e-book adviseurs geven je graag persoonlijke, een-op-een uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Bekijk details